V četrtek, 20. junija zvečer, smo imeli zaključno prireditev ob koncu šolskega leta. V prvem delu proslave smo obeležili dan državnosti. Spregovoril nam je župan Občine Kobilje, g. Darko Horvat. Sledil je bolj sproščen del, ki je napovedoval bližajoče se počitnice. Tradicionalno na naših proslavah sodelujejo prav vsi otroci vrtca in vsi učenci. Tokrat so se nam s poletne Šole v naravi neposredno oglasili učenci 4., 5., 6. razreda. Žal, je tehnologija v poskusih odlično delovala, na sami proslavi pa smo učence lahko le slišali. Vsi si jih lahko ogledamo spodaj (video).

Učenci radi in uspešno sodelujejo na različnih natečajih in na različnih tekmovanjih. Vsa priznanja bodo učenci prejeli zadnji šolski dan, na koncu proslave pa je ravnateljica podelila le najžlahtnejša priznanja tega šolskega leta. Prejeli so jih (na fotografiji, od leve):


Aleks, Pia in Lina so Zlati bralci. Pia in Lina sta dobili tudi priznanje in knjižno nagrado za odličen uspeh v vseh letih osnovnošolskega izobraževanja. Lina je prejela tudi srebrno priznanje na državnem tekmovanju iz nemščine. Enya Kristina je prejela več priznanj na državnem nivoju: srebrno Cankarjevo priznanje iz slovenščine, srebrno priznanje iz nemščine, srebrno Preglovo priznanje iz znanja kemije in zlato priznanje iz Vesele šole. Gašper Ferencek je prejel srebrno priznanje iz čebelarstva. Še enkrat vsem čestitamo za odlične uspehe!

Ravnateljica je pohvalila tudi udejstvovanje učencev v dogajanju v kraju, saj si učenci s tem pridobivajo spretnosti in kompetence pomembne za njihovo življenje. Vsem je zaželela lepe počitnice.


FOTOGRAFIJE


VIDEO

V videu so le nekatere točke programa. Vključen je tudi posnetek učencev, ki so v šoli v naravi.

Kamera: Teo Bukovec in M. Dominko