Letos smo v vrtcu tradicionalno obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk. Pri jutranji malici smo se pogovorili o pomenu hrane, kaj imamo danes za jutranjo malico in od kod jo dobimo.

Slogan letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka je »Kruh za zajtrk, super dan«.

Ker je letošnji zajtrk v znamenju kruha, žita in izdelkov iz žit, smo se odločili, da si bomo ogledali kako se pripravi in speče kruh, kaj vse potrebujemo za pečenje kruha, kako ga spečemo in kako dolgo ga pečemo. Zato smo se odpravili h ge. Katici Bukovec, ki nam je bila pripravljena pokazati kako se speče kruh. Otroci so lahko videli kako se pripravi peč, kako in koliko dolgo vzhaja testo za kruh in kako kruh damo v peč.

Medtem časom, ko se je kruh pekel, nam je ga. Katica ob pomoči otrok zamesila testo za perece. Vsak otrok je imel možnost mesiti, valjati in oblikovati testo v različne oblike. Otroci so si pridobili znanje o tem, koliko truda je potrebno za peko kruha. Perece, ptičke, polžke, ki smo jih sami oblikovali, smo spekli in jih odnesli v vrtec za popoldansko malico. Ga. Katica nam je dala tudi en kolač kruha.