Meseca septembra se je v vrtcu ogromno dogajalo. Spoznali smo dva nova prijatelja. Zamenjale so se strokovne delavke. Eni otroci so postali šolarji, kar je bilo nekaterim, ki so ostali v vrtcu nenavadno. V jutranjem krogu so jih še vedno pogrešali.

Zelo radi se igramo s plastičnimi živalmi, jih poimenujemo in poznamo njihovo oglašanje. Med temi živalmi sta tudi dva osla, ki ju otroci poznajo kot Mirko in Miša. Na Kobilju pri Bukovčevih živita namreč dva osla Mirko in Miša in otroci ju hodijo redno obiskovat. Tudi v vrtcu smo se odločili in ju obiskali. Po predhodnem dogovoru z go. Simono smo osloma nesli sadje, korenje in stari kruh. Na začetku sta se nas bala, čez čas, ob pomoči lastnikov ge. Simone in g. Boštjana pa sta nam začela zaupati. Ogledali smo si tudi kokoške in traktor na njivi. Ga. Simona pa nas je pogostila s doma pečenim pecivom in sokom.

V tednu mobilnosti ( 16. 9. – 22. 9. 2023) smo v vrtec povabili policista g. Darka Škrabana. Skupaj smo ponovili nekaj pravil varnega obnašanja v prometu za otroke. Otroci so mu sami povedali, kdo se vozi v sedežu v avtu, kdo sedi naprej v avtu brez sedeža, kdo je pripet v avtu, kdo ni. Kako se vozijo s kolesi. Skupaj smo šli ven in ponovili pravila pri prečkanju ceste. Ker nas je dež pregnal, smo se dogovorili, da nas bo g. Darko še obiskal v vrtcu in šel z nami na sprehod po vasi. V tem tednu smo se dogovorili, da bomo spodbujali prihod v vrtec peš, s kolesi, s skirojem, poganjalci kar bodo otroci v vrtcu zabeležili s pisanim krogcem zalepljenim na zajčka (s tem urijo izrezovanje po ukrivljeni črti, nanašanje lepila, lepljenje). Čim več krogce ima zajček, bolj je zdrav.

Na prvi jesenski dan nas je obiskala ga. Jesen in začela barvati listke na drevesih v čudovite barve. Iz domačega sadja, ki dozori jeseni smo s pomočjo sokovnika naredili in spili sok.

Zelo radi smo zunaj na svežem zraku. Najraje se igramo na igralih, plezalih in gugalnicah na našem vrtčevskem igrišču.

Pri malici in kosilu se urimo pri uporabi jedilnega pribora. Enim uspeva že zelo dobro, drugi pa se še učimo in preizkušamo.