Učenci Osnovne šole Kobilje smo se 9. 10. 2020 udeležili športnega dne na Rogli in pohoda do Lovrenških jezer. Videli smo prelepe razglede.

Ker je bil teden otroka, smo si zaslužili ta športni dan. Z avtobusom smo se odpeljali do Rogle, kjer smo se po malici odpravili na pohod do Lovrenških jezer. Pot smo pričeli preko kravjega pašnika, za katerim so sledili hribi. Najprej je bila travnata, nato kamnata, in ko smo prišli v iglasti gozd, še blatna pot, obdana s koreninami dreves in kamni.  Med potjo do gozda smo lahko videli Kamniško-Savinjske Alpe in skrajno v ozadju tudi majhen delček Triglava. Naša pot se je nadaljevala po iglastem gozdu, zato je postajala tudi malo težja, saj so nas ovirale razne gozdne prepreke. Z opazovanjem okolice smo videli, da je po gozdu bilo veliko mravljišč, in če smo gledali še bolj pozorno, smo lahko našli tudi nekaj mušnic. Ko nam je manjkalo le še nekaj metrov do Lovrenških jezer, se je pot spremenila v lesene podolgovate stopnice, ki so nas po hribu vodile do majhne hišice, na katero smo lahko šli občudovat prelep razgled; pod nami je bila le še lesena pot in ob njej iglasta grmovja v zeleni, rumeni barvi. Lovrenška jezera so bila manjša kot pričakovano, vendar zato tudi toliko lepša. Po ogledu smo se po isti poti odpravili nazaj. Po opravljenem odličnem kosilu pa nam je ostala le še pot domov. Naš športni dan se je tako končal s pogovori o izletu.

Športni dan je bil zanimiv, pot ni bila prenaporna, skratka, bilo je lepo. Najbolj všeč mi je pogled na razgled iz hišice ter Lovrenška jezera.

                                                                                                     Pia Kocet Puhan, 9. razred

Videli smo veliko manjših potokov, ki so tekli ob cesti in prijetno šumeli. Prišli smo do Lovrenških jezer in se malo odpočili v razgledu, ki nam ga je ponujal razgledni stolp. Na vrhu stolpa smo videli barje, prekrito z malimi iglastimi drevesi. Naredili smo krog okoli barja, se razgledali okoli in se nato že pošteno lačni odpravili na kosilo.

                                                                                                                Luka Mataič, 7. razred

Dan na Rogli je bil zabaven in poučen za vse učence Osnovne šole Kobilje. Če bi še imela možnost, bi se zagotovo še odpravila tja. Naslednji dan je bila sobota, še dobro, lahko sem si odpočila, saj so me od pohoda bolele vse mišice.

Eva Smej, 6. razred

V gozdu smo videli veliko različnih gob, po poti pa celo Kamniško-Savinjske Alpe in Triglav. Bala sem se iti na razgledni stolp, a me je učiteljica prepričala in sva šli. Takoj ko sem prišla domov, sem na kavču zaspala.

                                                                                                         Lina Lutar, 6. razred

Ker smo se cel dan sprehajali in zabavali, sem se z lepimi mislimi odpravila spat.

                                                                                               Pia Barbarič, 6. razred

Pohod na Roglo – to je bil za mene lep podvig.             

                                                   Tilen Zaman, 6. razred

Ko smo prešli travnik, smo bili že vsi utrujeni. Na začetku gozda se je malce ohladilo. Naporen vzpon nas je malce utrudil. Ko smo prišli na vrh, se nam je lepo prikazal Triglav s tremi glavami. Ko smo spet prišli v gozd, so nam pot ovirale korenine.

Po dobrem kosilu in palačinkah, se je naš dan na Rogli končal.

Hvala šoferju, da nas je srečno pripeljal in odpeljal.

                                                                                                 Matjaž Ferencek, 7. razred

Ko smo prehodili gozd, se je, kot da bi prišli iz nekega tunela, odprla lepa dolina, s stolpom in z jezeri.

                                                                                            Nik Barbarič, 8. razred

Rogla 2020
Rogla 2020
Rogla 2020
Rogla 2020