V četrtek, 8. 10. 2020, je bil za učence naše šole prav poseben dan. Ob 7.45 smo se zbrali v jedilnici, kjer je bil v Tednu otroka in Tednu vseživljenjskega učenja kratek kulturni program, na katerem smo nastopili učenci razredne in predmetne stopnje. Osrednji temi letošnjega tedna otroka sta ”ODGOVOR JE POGOVOR” in 30 let TOM TELEFONA, celoten program se je navezoval prav na to.

Prireditev je bila še posebej pomembna za naša prvošolca, saj sta tako postala člana šolske skupnosti. V dar sta dobila majhno pozornost – leseni obesek okoli vratu.

Nato smo se odpravili naravoslovnemu dnevu naproti; najprej smo se ustavili v Ratkovcih, kjer smo si ogledali pašnik z drobnico.

Po ogledu pašnika smo se razdelili v dve skupini. Razredna stopnja je najprej obiskala sirarno Gorički raj v Ratkovcih; gospa Valentina nam je prijazno predstavila ekološki postopek pridelave jogurta in sirov, nato pa smo se še sami preizkusili v pripravi jogurtov različnih sadnih okusov; medtem pa smo učenci predmetne stopnje uživali na delavnicah v Medičarstvu Celec, prav tako v Ratkovcih. Gospa Jožica je pripravila zanimive in ustvarjalne delavnice. Učenci smo poljubno okraševali velike, medene srčke in jih olepševali z raznoraznimi napisi in okraski. Po približno uri in pol sta se skupini zamenjali. Dan na Goričkem je bil nadvse zanimiv, sladek in poučno obarvan. Kako smo učenci res uživali v pripravi različnih izdelkov, pa si poglejte v fotogaleriji.