Vabljeni, da si ogledate video Polone Greif, zakonske in družinske terapevtke, v seriji o izzivih, ki jih prinaša koronavirus:
–> www.instagram.com/tv/B-Zh8-QFIg6/
–> www.facebook.com/watch/?v=801305877058630

_______________________________________________________________________

RIJA IN RUS

Rija in Rus je didaktična slikanica za otroke v starostnem obdobju od pet do deset let. Pripoveduje zgodbo o bakteriji in virusu, ki razsajata po telesih otrok, če si le-ti ne umivajo rok. Je zelo nazoren didaktični pripomoček za najmlajše v teh kriznih časih.

Slikanica je nastala po besedilni predlogi učenke OŠ Bogojina Marinke Horvat, ilustrirala pa jo je dijakinja Dvojezične srednje šole Lendava Zala Kostric. Slikanica je nekaj posebnega tudi zaradi svoje petjezičnosti.

Slikanico sta v knjižni obliki izdala Dvojezična srednja šola Lendava in Slavistično društvo Prekmurja, Prlekije in Porabja.

Link do objave na YouTube: https://youtu.be/KtLjEMr94Jk.
______________________________________________________________________
7. aprila 2020 obeležujemo svetovni dan zdravja, s katerim podpiramo zdravstvene delavce pri njihovem delu.

 
Letošnja tema tega dneva je še posebej podpora medicinskim sestram, zdravstvenim tehnikom in babicam.
Ob spopadanju z epidemijo novega koronavirusa pa je v ospredju predvsem izražanje podpore in hvaležnosti za njihovo požrtvovalno delo. To je obenem priložnost, da se poklonimo vsem zdravstvenim delavcem, ki skrbijo za nas. Zdravje spada med tiste dejavnike, od katerih je v največji meri odvisno naše zadovoljstvo z življenjem. Tega se v dneh, ko nas ogroža novi koronavirus, še posebno zavedamo. Ohranjajmo in krepimo naše zdravje z vsem znanjem in vedenjem o njem!
Več o poslanici si lahko preberete na spletni strani Svetovne zdravstvene organizacije:
https://www.who.int/news-room/campaigns/world-health-day/world-health-day-2020
Nacionalnega inštituta za javno zdravje: