V petek, 15. novembra, smo obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk in temu posvetili dan dejavnosti. Letos je potekal pod sloganom Moj naj zajtrk.
Učenci od 1. do 5. razreda so imeli prvi dve uri kuharske delavnice. Pripravili so tri primere zdravega zajtrka in ga seveda zaužili. V nadaljevanju so narisali svoj plakat na temo letošnjega zajtrka. Sprehodili smo se tudi do telehiše, kjer nas je pričakala gospa Marjeta Vugrinec in nam pripovedovala o prehrani nekoč. Nazadnje smo si ogledali igrano dokumentarno oddajo o pomenu tradicionalnega slovenskega zajtrka.
Učenci od 6. do 9. razreda so najprej obiskali kmetijo in sirarno družine Bukovec. Gospodar Borut jim je predstavil delo na kmetiji in opisal delo v sirarni. Lahko so okušali proizvode iz sirarne. Nato so v gospodinjski učilnici izvedli kuharsko in likovno – literarno delavnico. Pridružili so se tudi zanimivi razlagi gospe Marjete. Na šolskem hodniku je nastala razstava jabolk. Učenci pa so o značilnostih posamezne sorte pobrskali na spletu in izpisali pomembne značilnosti.