V petek, 17. novembra, smo tudi na naši šoli praznovali dan slovenske hrane in izvedli že trinajsti Tradicionalni slovenski zajtrk. Osrednja tema, ki smo jo tokrat posebej izpostavili, je kruh. K temu je spodbujal tudi letošnji slogan »Kruh za zajtrk – super dan!«
Učenci 8. in 9. razreda so pripravili radijsko uro na temo tradicionalnega slovenskega zajtrka. Učenci od 1. do 5. razreda pa smo imeli naravoslovni dan. Zjutraj smo najprej zajtrkovali. Pripravili smo si okusen namaz in ga namazali na različne vrste kruhov. Letošnji plakat za Tradicionalni slovenski zajtrk krasi ilustracija naše priznane ilustratorke Ančke Gošnik Godec iz ljudske pravljice Bogata in uboga sestra, saj so ta dogodek povezali z bogato kulturno tradicijo pripovedovanja in zbiranja pravljic. Tudi mi prisluhnili posnetku pravljice Bogata in uboga sestra, ki jo pripoveduje Anja Štefan. Kar je bilo odlično izhodišče za pogovor z učenci o revščini, o odnosu med bogatimi in revnimi, o dostopnosti hrane danes in v preteklosti. Učenci so nato dobili svojo predlogo plakata in ilustrirali pravljico po svoji zamisli. Preko slikovnega gradiva smo preleteli tudi pot od zrna do kruha. Ogledali smo si oddajo Ribič Pepe posneto za namen Tradicionalnega slovenskega zajtrka. Učenci pa so si zagotovo ta dan zapomnili po peki perecov. Pridružila se nam je gospa Majda, ki nam je pri tem pomagala. Iz učilnice se je omamno širil vonj po pečenih perecih. Bili so slastni in hitro so zmanjkali.