V ponedeljek, 7. 10. 2024,  smo z učenci predmetne stopnje preživeli zelo zanimiv dan. Najprej smo se odpravili na Biotehniško šolo Rakičan, kjer nam je ga. ravnateljica, Simona Potočnik, predstavila šolo ter izobraževalne programe. Nato smo si ogledali okolico šole, učilnico na prostem, vrt, zunanje prostore, kjer poteka praktični pouk, prostor za mehanizacijo ter njihove živali.

Sledil je sprehod do Srednje zdravstvene šole Murska Sobota, kjer smo bili prav tako deležni prijazne dobrodošlice ravnateljice, ge. Zlatke Lebar. Na kratko nam je predstavila šolo, nakar je sledil ogled le te. Še posebej zanimive so nam bile učilnice za praktični pouk zdravstvene nege otroka in zdravstvene nege in oskrbe ter prostori, kjer poteka praktični pouk za dijake, ki se izobražujejo v programu kozmetični tehnik. Na kratko smo lahko prisostvovali pouku, za kar smo zelo hvaležni vodstvu šole in profesorjem.

Polni vtisov smo se odpravili še do Kariernega središča Murska Sobota, kjer nam je ga. Metka Horvat na zanimiv način predstavila dejavnike, ki so pomembni pri kariernem odločanju ter poklice in kompetence prihodnosti.

Verjamem, da smo vsi skupaj preživeli lep dan in spoznali veliko novega.