V vrtcu nas je obiskala ga. Hajdi, ki nam je preko izkustvenih in ustvarjalnih delavnic predstavila arhitekturo ( Ga. Hajdi deluje v okviru Spirit Slovenije, katerega financiranje je v celoti zagotovljeno s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport).

 Z otroki iz vrtca ter učenci prve triade osnovne šole je izvedla tehniško dopoldne, na temo lesa in lesenih izdelkov v okviru aktivnega programa vzgoje in izobraževanja otrok o  prostoru, arhitekturi in oblikovanju.

Otroci in učenci so imeli možnost les preizkusiti z vsemi čutili. Med različnimi vzorci lesa so spoznali  les imenovan ebenovina. Ta les je edini les, ki v vodi potone, kar so dokazali z eksperimentom.

Preko zgodbe o treh prašičkih so spoznali , da sta tako les kot opeka dobra materiala za izdelavo hiše.

S pomočjo arhijoge so otroci in učenci spoznali kaj je konzula, kupola, kako naredimo tunel, ustvarimo napetost, opornik in zgradimo steber v arhitekturi.

Za konec jim je ponudila različne oblike lesa, različne barve in oblike filca ( zeleni – trava, modri – voda, sivi – ceste) in nekaj mini opek, s katerimi so ustvarjali svoje arhitekturne stvaritve. Nastajali so gradovi z veličastnim obzidjem, hiše z vrtovi, bazeni, ribniki, mesta s cestno infrastrukturo,…