Tudi letos smo se udeležili nagradnega natečaja, ki ga je organiziralo podjetje Saubermacher Komunala. Letos so morali učenci ustvarjati izdelke iz rabljenih oblačil, obutve in modnih dodatkov (torbice, šali, pokrivala, pasovi, …).

Šola je z učenci sodelovala v dveh kategorijah. V I. triadi so učenci z učiteljico Danijelo Belovič ustvarili mačji počivalnik. Ogrodje mačjega  počivalnika je bilo izdelano iz kovinskega obešalnika, ki so ga oblekli v majico. Pod počivalnik so prilepili podplate različnih čevljev, v notranjost pa so položili mehak puh s škornjev. Odprtino počivalnika so okrasili s paski iz natikačev ter dodali kosmati rep. Počivalnik so oblepili s šapami izrezanimi iz različnega blaga. 

v II. triadi so učenci z učiteljico Brigito Zver izdelali visečo okrasno luč. Ogrodje luči so izdelali iz kovinskega obešalnika ter ga ovili s pisano vrvico. Z vezalkami so povezali, da luč lahko visi. Na ogrodje so pritrdili različno dolge barvne vrvice, ki so jih okrasili z lesenimi perlicami ter okrasnimi lističi iz jeansa. 

Pri tehnični izvedbi je obema skupinama pomagal Uroš Bukovec. 

Na letošnjem natečaju sta oba izdelka zasedla 1. mesto in si v vsaki kategoriji priborila 300 evrov. 

Čestitamo učencem in njihovim mentorjem za zmago. 

Več o natečaju in nagrajencih