Dragi učenci in spoštovani starši,
ob današnjem veselem dnevu kulture vas vabimo, da si ogledate nekaj dogodkov, ki so našteti med spodnjimi vrsticami. Prav gotovo se najde nekaj, kar vas bo navdušilo. Uživajte ob ogledu!

Danes so mnoga gledališča odprla svoja virtualna vrata in vam ponujajo nekaj predstav iz njihove produkcije.
Na spodnji povezavi vam Hiša otrok in umetnosti podarja brezplačno lutkovno predstavo O belem mucku, ki je bil čisto črn (lahko si jo ogledate le danes od 10.00 do 18.00).
Mednarodna uspešnica, KOMEDIJA, Ko sem bil mrtev, ki je z repertoarja odšla z mnogo prezgodnjim slovesom igralca Jerneja Šugmana – letošnji Ta veseli dan kulture ljubljanska Drama obeležuje s predvajanjem arhivskega posnetka uprizoritve Ko sem bil mrtev, na YouTube kanalu SNG Drama Ljubljana, z začetkom ob 20.00.
Ali pa si izberete nekaj iz gledališča Koper.
Slovensko narodno gledališče Maribor pa ponuja on-line ogled predstav na Youtube kanalu SNG Maribor. Ogledali si boste lahko uprizoritve drame Malomeščanska svatba, Nevarna razmerja, Mojster in Margareta in predstavo za otroke Janko in Metka. Ljubitelji opere boste lahko uživali ob mojstrovini Umberta Giordana – Andrea Chénier in Simonu Boccanegri – Giuseppeja Verdija. Iz bogate baletne zakladnice bodo na sporedu Peer Gynt, Gusar in Cantata.
Na voljo je tudi predstava Prešernovega gledališča Kranj z naslovom Naš razred, ki bo danes zvečer ob 19.00 na YouTube Prešernovo.

Zgodba o Francetu Prešernu